Részvételi feltételek

Ahoj Adventure Kft. - Általános részvételi feltételek

1A túra díj
Az általunk bonyolított konkrét túraprogramokra vonatkozik, részvételre jogosít az itt megadott feltételek mellett. A befizetett túrán történő részvételhez szükséges információkat, pl: utazásra, szállásra, biztosításra, étkezésre, pénzváltásra stb. vonatkozóan ezen a honlapon, illetve külön kérésre térítésmentesen biztosítjuk.
2Az evezős túráinkhoz biztosított eszközök
 • Személyenként mentő mellény, evező
 • Rossz idő esetén eső dzsekiket -csak a Csehrafting programokon
 • 6 személyes felfújható raft hajóba beültetést
 • Vadvízi túráinkon 2 személyes felfújható kajak, kenu vagy 7 személyes raft hajó
 • Hajónként egy db vízhatlan zsákot a személyes holmik csomagolására
 • Védősisak, neoprén ruha és cipő (csak a Vízesés, vagy rafting túrán)
 • Csapatfelszerelés (dobókötél, elsősegély csomag, térkép, telefon) a túravezetőnél.

Az egyéb túrákhoz biztosított felszerelések egyedi ajánlat alapján kerülnek rögzítésre.

Túravezetés, helyszíni lebonyolítás: Túráinkhoz az indulási helyszínen biztosított túraeszközökön túl gyakorlattal és helyismerettel rendelkező túravezetőt biztosítunk, aki a megadott programok helyszíni szervezésért és a komplett lebonyolításáért a felelős.
3Részvétel feltétele
Túradíj befizetésén túl a helyszínen kitöltött részvételi lap, a megadott túrakezdési időpontra történő megjelenés.

 • 14 éven aluli gyermek részvételét csak külön egyeztetés alapján szülői felügyelet mellett biztosítjuk
 • 14 és 18 éves kor közti résztvevő esetén szülői jóváhagyó nyilatkozattal, megnevezett kísérővel vállaljuk a lebonyolítást
 • A részvételi lap kitöltése egyben nyilatkozat az úszás készségre és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan
 • Úszás készség hiányában a résztvevőnek vállalnia kell a mentőmellény folyamatos viselését a teljes vízen töltött idő alatt.


A résztvevőnek kötelessége az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely a tudat állapotot, fizikai képességeket akár ideiglenesen csökkentő betegségről a túravezetőt tájékoztatni.
A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, aki a kiadott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.
4Helyfoglalás
Egyéni résztvevők esetén teljes túradíj befizetésével.
Csoportok (tíz főtől) részére 10.000.- Ft/fő előleg befizetésével.
A hátralék befizetése túra előtt 1 hónappal átutalással, postán vagy személyesen.
Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, az esetben a befizetett részvételi díjat cégünk maradéktalanul visszafizeti.
5A lefoglalt túra lemondása
Lemondás esetén a befizetett részvételi díjból a felmerült költségek érvényesítése miatt az alábbi visszatérítést biztosítjuk:

 • A túra megkezdése előtt 60 napig a túradíj 100 %-át.
 • A túra megkezdése előtt 30 napig a túradíj 80%-át.
 • A túra megkezdése előtt 15 napig a túradíj 30%-át.
 • A túra megkezdése előtt 8 napig a túradíj 10 %-át
 • A túra megkezdése előtt 7 nappal történő lemondás esetén nem áll módunkban a befizetett díjból történő visszafizetés, de a lefoglalt hely másra átruházható.
6További információk
A csapatunk nem tehető felelőssé az időjárás vagy más természeti csapásokból eredő károkért, viszontagságokért. Amennyiben a jelentkező ilyen okból eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, az esetben a befizetett díj visszafizetése, illetve semmiféle kártérítés fizetése nem áll módunkban.

Általános tudnivaló, hogy a folyók vízállása az időjárás függvényében igen szélsőségessé válhat, a lehulló csapadék komoly mértékben befolyásolhatja a víz jellegét.

A részvevők személyes biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv változtatás jogát. Amennyiben a túra ilyen okból halasztásra kerül, az esetben egy másik időpontban térítésmentes részvételt biztosítunk.

Társaságunk nem utazási iroda, hanem kizárólag sport és szabadidő tevékenységet szervező és lebonyolító cég.

A részvételi díj nem tartalmaz utazási, szállás, étkezési vagy biztosítási költséget, a túráink folyamán igénybe vett ilyen jellegű szolgáltatásokat közvetlenül a szolgáltatóknak kell kifizetni.

Díjak és egyéb költségek árjegyzékünk szerint érvényesek! Az árjegyzékben a túra díjakon kívül feltüntetett költségek tájékoztató jellegűek, mivel ezekre vonatkozóan befolyási lehetőségünk nincs, így a változásra garanciát nem vállalunk.