Családi rafting és evezős kalandok

Fedezzétek fel a kalandot, az összetartozást és a természet csodáit családi rafting és evezős túráinkon!

A családi kikapcsolódás legvarázslatosabb pillanatait kínáljuk, ahol nem csak a kaland és az izgalom, hanem a közösen töltött idő és a természettel való szoros kapcsolat is fontos szerepet kap. Családi rafting túráink a Salza kristálytiszta vizein, Csehország varázslatos tájain és a Szigetköz lenyűgöző vízi világában kínálnak felejthetetlen élményeket minden korosztálynak.

Az együtt töltött idő, a közös kihívások megoldása, és a természet adta lehetőségek összekovácsolják a családot, miközben a gyönyörű tájak, a történelmi városok és az őshonos faunával való találkozások gazdagítják a kalandot. Professzionális túravezetőink biztonságos környezetet és szórakoztató programokat biztosítanak, melyek során a kis csoportokban végzett evezés mellett megismerhetitek a helyi kultúrát, történelmet és természeti szépségeket.

Akár az Ausztria gyönyörű fenyőerdőiben, a Cseh köztársaság középkori várak árnyékában, vagy a Szigetköz vízi labirintusában eveztek, garantáljuk, hogy mindenki talál magának megfelelő kihívást és pihenést. Az evezés mellett lehetőségetek lesz felfedezni a helyi történelmi helyszíneket, megmártózni tiszta vizű tavakban, vagy éppen részt venni a kemping élet örömeiben.

Várunk benneteket családi rafting túráinkra, ahol a természet, a kaland és az összetartozás élménye teszi felejthetetlenné a közösen eltöltött időt!

Salza rafting családok számára

Talán a kirándulás és túrázás talán az egyetlen olyan közös program, ami akár több generáció számára is egyformán élvezhető. Az idegen környezet és a természetes kihívások közös legyőzése összekovácsolja a családot. Itt a gyönyörű fenyőerdők és a folyóvölgy alkotta környezetet meseszerű sziklaformák, a hegyek és kanyonok teszik még érdekesebbé.

A kristálytiszta víz, a hullamok, a gyors sodrás és a sziklák közt kanyargó víz életreszóló élményt garantál a Salza rafting túrán! Elsősorban 7-9 fős raftokkal, profi túravezetés mellett garantált a biztonságos felfedezés a rafting világában! A túra során 6-8 méter magasról beugrásokkal is próbára tehető a bátorság, neoprén ruháink, csizmáink, a sisak és mentőmellény teszi élvezhetővé az extrém kihívásokat a jéghideg vízben.

Sportos program, ami után garantált a lenyugodott gyerekcsapat! Ausztria gyerekbarát környezete, a kanyonok, folyóvölgyek, a tematikus bemutatáson alapuló túrautak különleges élményt nyújtanak. 

  • A Mendlingtal, Gams szurdok a meredek sziklafalak és ormok között kiépített ösvényei biztonságot garantálva segítenek a bejárásban. Megismerhetjük a faúsztatás történetét, a kőfaragó malmokat.
  • A Wasserlochklamm vízesései közt haladva sportos emlék marad a kilátóba történő feljutás. Biztosított minden korosztály lefárasztása a rafting után!
  • A Hochkar sípályái nyáron felvonóval és gyakólogszerrel is bejárhatók, fantasztikus kilátás vár minden korosztályt!
  • A közeli Lunz am See kristálytiszta vizében lubickolva a legmelegebb napokon és biztosított egy felfrissülés.
  • Ha hosszabb időt szán valaki a környékre többek közt az Ybbstaler Radweg nemrégiben átadott kerékpárútja várja a kirándulókat.
  • Ha a fentieken túl újabb kalandokra vágyik valaki, a közeli Gesause nemzeti park számtalan extrém kalandot kínál.

A túrát szülői felügyelettel már 6 éves kortól, de lehetőleg úszni tudó résztvevőknek ajánljuk.

Túráinkon az evezés biztonságán túl fontos szempont a jó hangulat, ami legegyszerűbben úgy biztosítható, ha mindenki a hozzá közel álló barátokból, családokból szervezi össze társaságát. 

Itt minden lehetőség adott egy fantasztikus családi élmény nyaraláshoz!

A Csehrafting túrák családok számára

Talán a kirándulás és túrázás talán az egyetlen olyan közös program, ami akár több generáció számára is egyformán élvezhető. Az idegen környezet és a természetes kihívások közös legyőzése összekovácsolja a családot. Itt a gyönyörű fenyőerdők és a folyóvölgy alkotta környezetet meseszerű középkori várak, és a kisvárosok ódon utcái teszik még érdekesebbé. A jó hangulathoz a vízen a helyi túrázó családok vidámsága adja a ráadást. 

A fentieken túl felsorolunk még néhány érvet:

- A természettel való találkozás és a közös evezés az egész család számára új élményt hoz. 

-  Irányításunkkal a hatszemélyes raftok kormányzását és az alapvető manőverezést együtt tanulja meg a család. Mindenkinek fontos szerepe van, a zúgókon való lejutás közös feladat ami után együtt ünnepelhető a siker. 

- Cesky Krumlovban és Rozmberkben a világörökség részét képező ódon utcákon sétálva számtalan múzeum várja a látogatókat. A középkor romantikáját teljesen ép várakban fedezhetjük fel.

- Az őshonos barnamedve több képviselője várja a gyerekeket Csehország második legnagyobb várában Cesky Krumlovban.

-  Meglepetésként érik a látogatókat a szinte egész nyáron zajló időszakos kulturális rendezvények (koncertek, felvonulások, mutatványosok stb.) 

- Érdekes találkozásokra ad lehetőségeket Cesky Krumlovban a világ minden tájáról idesereglő nációk kavalkádja 

- Evezés közben a gyerekek több helyen kiszállhatnak, fürödhetnek, játszhatnak a fenyőfák, a parti kövek és az alkalmi ismeretségek mindig kínálnak szórakozási lehetőségeket. 

- A vízen sodródva, az erdők fáinak lombjai alatt, a városokban a múzeumokban, a sörözőkben és a cukrászdákban az idősebb generáció tagjai is kikapcsolódhatnak.

- Esti szórakozási lehetőség is könnyen elérhető a virgoncabb számára Cesky Krumlov szórakozóhelyein vagy akár a kempingek alkalmi koncertjein.

- A hazaihoz hasonló, de inkább alacsonyabb árakon találunk szállás és étkezési lehetőségeket, így a kulináris élvezetekről és igény esetén a kempingnél kényelmesebb szállásról sem kell lemondani.

- Dél-Csehország középkori városkái és gyönyörű fenyőerdői, tavai a közelben több más felfedezést is kínálnak, ha hosszabb időt tölt itt valaki.

- A kempingekben a szülők félig a gyerekeken tartott szemmel vidáman részt vehetnek az esténként kialakuló koncerteken, a sörözős mulatságokon. A táborhelyek viszont ahhoz is elég nagyok, hogy aki akar, csendesebb helyet találhat a tábortüzes romantikázáshoz.

- A helyiek közül sokan gyerekekkel indulnak a túrára, így könnyen barátkozhatnak más nációkkal is.  

- A túrák 6 személyes felfújható raftokkal zajlanak, amelyek kellő biztonságot nyújtanak ahhoz, hogy az egyébként nem túl veszélyes folyón a zúgókon is borulás nélkül, problémamentesen jusson le mindenki. A hagyományos kenu túrák veszélyei ezáltal elkerülhetőek. 

A túráinkon az evezés biztonságán túl fontos szempont a jó hangulat. Emiatt előre látható esetben a különböző habitusú társaságok külön választásával is segítjük a felhőtlen kikapcsolódást ( pl. kisgyermekes családok és buli centrikus csapatok).  

A helyi túrázók nálunk szokatlan vidámsággal és lazasággal élik meg ezeket a túrákat, ha ebből átveszünk egy kicsit, akkor már nagy probléma nem lehet.

Persze a jó hangulat legegyszerűbben úgy biztosítható, ha mindenki a hozzá közel álló barátokból, családokból szervezi össze társaságát. A közös érdeklődési kör és a hasonló tempó garantálja a szórakozást.

Ahoj családok, Szigetköz túra

Talán a kirándulás és túrázás talán az egyetlen olyan közös program, ami akár több generáció számára is egyformán élvezhető. Az idegen környezet és a természetes kihívások közös legyőzése összekovácsolja a családot. Itt a gyönyörű ártéri erdők és a szerteágazó vízfolyás alkotta környezet, a csodás fauna, a csodás tiszta vizű mellékágak adják az alapot a felfedezésre.

Itt a vízi élet, a táborozás és a napi evezős túra izgalmai az egész család számára biztosítja a kikapcsolódást. Gyerek és felnőtt egyaránt megtalálja a maga szórakozását a vízparton, természetes játszótereken, fürdésekkel, tábortüzekkel, főzésekkel, evezős versengéssel. 

A társaság biztosított a többi túrázóval, a szaladgáló gyerekcsapatok között vidáman beszélgető felnőttek elfelejthetik az unatkozó gyerek fogalmát. Bárhogy is alakul, biztos hogy felejthetetlen élmény, igazi kikapcsolódás, vár rátok.  

A kisebb gyerekekkel nem kell a kenuban gyakori stabilitási problémákkal küzdeni, a gumihajó nem borul fel, a kialakítás lehetővé teszi a heverészést, ugrálást. 

A szigetköz felső részére szervezzük meg hétvégi túráinkat, mindig több kisebb szakaszt iktatunk be egy-egy napra. Kevesebb küzdéssel, több nézelődéssel, fürdéssel és játékkal töltjük ki a túra időtartamot. Hétvégi túránkon csak egy táborhelyet veszünk igénybe, igény szerint a közeli panziókban kényelmes szállások is elérhetőek, a túra így kényelmes és a gyermekek számára is teljesíthető.