Salza rafting

Ausztriában a Salza folyó kristálytiszta vízének fehér habjain lovagolva megismerhetjük a klasszikus vadvízi kalandokat.

A túráról

Ausztriában a Salza folyó kristálytiszta vízének fehér habjain lovagolva megismerhetjük a klasszikus vadvízi kalandokat. Wildalpen és Palfau térségében, a hegyeshalmi határtól mindössze 250 km-re egy csodás folyóvölgy vár minket. A türkizkék Salza konglomerátum vadregényes kanyonjának mesébe illő formái és a pompás fenyőerdők borította alpesi hegyoldalak sziklás ormainak festői látványa teszi felejthetetlenné ezt a raftingtúrát.

Galéria

Vadvízi rafting programjaink közül ez a közepes nehézségűek közé tartozik, nem kíván nagyobb előzetes felkészültséget, de sportos igénybevétellel jár. Túráinkat két és háromszemélyes, felfújható vadvízi kajakjainkkal és kenuinkkal valamint nagy raftokkal bonyolítjuk.

Ausztria nem véletlenül a magyarok közkedvelt pihenőhelye, hiszen a szomszédos ország lélegzetelállító természeti látványosságokat rejt, amiket vétek lenne kihagyni és egyszer mindenkinek látnia kell! Ha az ausztriai kirándulás különleges formáját szeretné kipróbálni, válassza a Salza raftingot!

A Salza rafting keretein belül részt vehet egy vadvízi evezésen az ausztriai Salza folyón, így ezen a rendkívül mozgalmas kiránduláson nem csak a csodálatos tájat fedezheti fel, hanem a folyó vízi világát is! A Salza raftingon való részvétel különösebb előképzettséget vagy felkészültséget nem igényel, de nem árt, ha rajong a sportokért és a rendszeres mozgásért!

A 15 fő feletti csapatokat egyedi ajánlatokkal várjuk!

Részletek a túráról

A Salza rafting szakaszához legközelebbi látnivalók:

  • A leglátványosabb egy intenzív túra a Wasserlochklamm nevű kiépített kanyonban. Ez egy kb: 2,5 órás, sportos, de nem veszélyes vagy extrém kirándulás. Leírás itt: wasserloch.at
  • Könnyebb séta a szintén kiépített szurdok Gams patak medrében Hieflaunál kb: 2,5 óra.
  • Ha sokat úsztunk a túrán és átfagytunk, egy csodás eredei szauna vár a fenyőfák alatt Hinterwildalpenben. wildalpen.at
  • Termál fürdő Göstling an der Ybbs -ben. sielok.hu
  • Szintén Hinterwildalpenben található Wiener Wasserwerke múzeum, amely Bécs vízellátását szolgáló vízkivételi és fantasztikus, 150 km hosszú vezetékrendszert mutatja be.


Ha hosszabb időre meradunk, érdemes ellátogatni a közeli Gesause nemzeti parkba ahol természeti látnivalók sora vár minket. gesaeuse.at
A környéken csodás hegyi túra útvonalak érhetőek el, pl: Hochkar. goestling.at
A Salza melletti legmagasabb hegycsúcs a Hochschwab 2278 m. Részletes információk itt találhatóak: steiermark.com

Turnusok

Hétvégenként májustól októberig
Nehézségi fokozat: (WW I. - VI alapján) WW I-III

Rafting időtartam

2x 3 órás vadvízi evezés lehetőség szerint a folyó más-más szakaszán a vízállás függvényében.

Utazás

Személyautóval az M1 autópályán hagyjuk el Magyarországot, majd Bécs előtt az A4-es majd az A1 autópályán haladva, az Ibbs lehajtónál kell letérnünk és továbbhaladnunk.

Úthasználati díj (vignette)

Az Osztrák autópálya hálózat használatát 10 napos vagy 2 hónapos időtartamú matrica megvásárlásával tehetjük meg. Ezen felül helyenként (pl: A9 autópálya Graz felett) külön fizetős szakaszokkal találkozhatunk, amelyeket táblákkal előre jeleznek.

Szállás

Lassing, Göstling, Wildalpen, Palfau térségében magánszállások és panziók várják vendégeiket, Wildalpenben, Palfauban és Weiberlaufnál kempingeket találunk ahol sátorozásra és korlátozott számban un. matrac lágerben történő elszállásolásra van lehetőség.

Találkozó

Általában bázisunkon, a résztvevők szállásán szombat reggel 09.00.-kor vagy egyedileg egyeztetett helyen és időpontban.

Helyi idő

A magyarországival megegyező.

Az időjárás

Az Alpokban általában hűvösebb időjárás jellemző, mint Magyarországon. Gyakrabban kell számítanunk futó záporra, hirtelen lehűlésre, hidegebb éjszakákra.

Pénznem, bankkártya

Hivatalos fizetőeszköz az Euro, más fizető eszközt nem fogadnak el. A bankkártya és az ATM használata elterjedtebb a hazainál.

Napi árfolyam: www.napiarfolyam.hu

Mobil használat, térerő

A rafting program helyszínén, a folyóvölgyben és környékén mindenhol megfelelő a lefedettség.

Közbiztonság

Híresen jó a közbiztonság, a rend őrei a szabályok betartását a külföldiektől is szigorúan elvárják.

Éttermek, boltok

A folyó környékén több étterem is található, élelmiszerboltot Wildalpenben találunk.

A raftinghoz cégünk biztosítja

2 személyes felfújható vadvízi kajakokat és kenukat, illetve 7 személyes raftot használunk a vízállás függvényében. A túrázóknak kajakos túravezetők irányítása mellett önállóan kell evezniük a 2 személyes hajókban, a rafthoz profi kormányost biztosítunk.

A résztvevők egyéni felszerelése

Személyenként névre szóló csomagolásban méretre előkészített neoprén ruhát és csizmát adunk át az első evezéskor, amely a használat után higiéniai okból a résztvevőnél marad és csak a második evezős program után kell leadni. Ezen kívül védősisakot és vadvízi mentőmellényt, hidegben még egy plusz dzsekit biztosítunk.

A rafting túradíj tartalmazza

A mellékelt Ahoj Részvételi Feltételek alapján a helyszíni lebonyolítást, az oktatást és túravezetést, a szükséges felszerelések szállítási és használati díját (hajók, evezők, személyenként méretre neoprén ruha, dzseki, csizma, védősisak, mentőmellény).

A rafting túradíj nem tartalmazza

Az étkezést, utazást, szállást, biztosítást.

Rafting transfer

Túráink során a résztvevők irányításunkkal saját autóikat elviszik a kiszállóhelyekre a száraz ruháikkal együtt, azokat itt hagyjuk, majd a sofőröket egy kocsi visszaszállítja a beszállóhelyre. A túra végeztével a start helyen hagyott autóért visszamegyünk.

A 15 fő feletti csapatokat egyedi ajánlatokkal várjuk!

JELENTKEZÉS

Tudtad?

  • Bécs innen, Hinterwildalpenből, a közeli Hochswab csúcs alól, kapja az ívóvízét. Erre vízkiviteli műre bárki számára látogatható múzeum is épült.

  • A Wasserloch szurdokban kiépített 2 órás kanyon túra útvonalát végig járni izgalmas, sportos kihívás.

  • Ezen a vidéken sikerrel járt a medvék visszatelepítése.